Google AdWords Qualified Individual

Google biedt de mogelijkheid aan om als individu een kwalificatie te behalen voor Google AdWords. Deze officiële Google AdWords certificering is een professionele certificering die Google toekent aan personen die hebben aangetoond dat ze de algemene en geavanceerde functies van AdWords beheersen. Het Google AdWords Individual Qualification (IQ) is een wereldwijd erkend bewijs van goedkeuring en hiermee kan aangetoond worden dat Google je herkent als online advertentieprofessional.
Hoe het Google AdWords examen halen?

Voordat je het Google AdWords Qualified Individual examen aflegt en toegang krijgt tot dit certificeringsprogramma, dien je jezelf eerst aan te melden voor Google Partners en een persoonlijk profiel te maken. Hierna ben je gereed om de verschillende Google AdWords examens af te leggen.

Om door Google als gecertificeerd AdWords-professional erkent te worden, moeten minstens twee AdWords certificeringsexamens gehaald worden. Namelijk het AdWords Fundamentals examen en een van de overige AdWords examens aangeboden door Google:

  • Search Advertising
  • Display Advertising
  • Mobile Advertising
  • Video Advertising
  • Shopping Advertising

 

Het Google AdWords IQ-examen heb ik succesvol afgerond waardoor ik in staat ben Google AdWords op effectieve wijze binnen organisaties toe te passen.