Werkwijze

Tijd voor een online groei en op zoek naar een succesvolle online strategie? Koen Beeren Online Marketing denkt mee en probeert samen met de opdrachtgever een online strategie te bedenken die aansluit bij de bedrijfsvoering en strategie.

“De belangrijkste bouwsteen van een succesvolle online marketing campagne is het bedenken van een gedegen strategisch en afgebakend concept.”

Aangezien veel organisaties geen duidelijke online strategie bepaald hebben, is er op online gebied nog veel te halen binnen deze ondernemingen. Immers is een goede online strategie de basis voor succes online. Doordat het niet altijd even gemakkelijk is om een passende online strategie op te stellen, helpt Koen Beeren Online Marketing organisaties om deze te bepalen.

Tijdens een sessie met de klant zal het business concept en de bijbehorende strategie besproken worden om zodoende kennis op te doen over de onderneming. Hierbij wordt onder andere naar de doelgroep, de eindgebruikers, de concurrentie, de doelstellingen en de potentiële marketing kanalen gekeken om zodoende alle factoren binnen een onderneming inzichtelijk te maken. Op basis hiervan zal een online strategie bepaald worden die aangeeft welke koers op korte-, de middellange, en lange termijn gevaren gaat worden.

Ondersteuning

Ondersteuning bij online marketing strategie

Doordat iedere organisatie uniek is en een eigen missie en visie heeft, zal elke online strategie verschillen van een ander. Wat bij de ene organisatie wel werkt, kan bij de andere organisatie totaal averechts werken. Ofwel, een online strategie is een op maat gemaakt plan om online succes te behalen dat betrekking heeft op de bedrijfsvoering van jouw organisatie.

Koen Beeren Online Marketing denkt graag mee bij het ontwikkelen van een online strategie. Hierbij wordt veel waarde gehecht aan de samenwerking met de opdrachtgever om zodoende tot een gedegen strategisch concept te komen. Er zullen diverse online kanalen tegen elkaar opgewogen worden om de juiste boodschap naar de juiste doelgroep te communiceren. Bij het vaststellen van de marketing kanalen die ingezet worden, zal de uitvoering bepaald en gerealiseerd worden. Vervolgens zal gerapporteerd worden aan de hand van statistieken en resultaten. De kanalen zullen worden geoptimaliseerd waar mogelijk om zodoende een online succes te realiseren.

Online Marketing strategie ontwikkeling - Werkwijze Koen Beeren Online Marketing
Hulp nodig

Voordelen van een online strategie

Naar mijn mening zijn er veel organisaties die momenteel op online gebied met hagel schieten. Er is geen duidelijk strategisch concept aanwezig, omdat er simpelweg geen tijd en moeite aan is besteed. Er wordt veel geschoten met losse flodders en een online strategie ontbreekt. Maar waarom zou iedere organisatie een online strategie moeten hebben? Een online strategie:

  • Is de basis voor succes online
  • Geeft inzicht in de resultaten
  • Zorgt voor synergie binnen organisaties
  • Bepaalt de koers van een project
  • Is kostenbesparend omdat je effectief te werkt gaat

 

Hulp nodig bij het opstellen van een online strategie? Koen Beeren Online Marketing denkt graag mee en werkt samen om een online marketing strategie te ontwikkelen om zowel op korte-, middellange en lange termijn succes op het internet te behalen.

Direct hulp nodig? Neem contact op!